Pas spasio život vlasnici, nakon napada donio joj lijek i vodu

Žena koja pati od rijetkog oboljenja podijelila je snimak nevjerovatnog trenutka kada joj je njen terapijski pas spasio život u trenutku medicinske epizode.

Katie Graham ima sindrom posturalne tahikardije ( POTS ) od djetinjstva, koji uzrokuje simptome uključujući ubrzan rad srca, vrtoglavicu i umor pri ustajanju. Zbog toga je 2019. dobila ženku australskog ovčara Bailey kao terapijskog psa da joj pomogne tokom iznenadnih napada.

Tokom nedavne epizode, kamera u Katienoj kući snimila je trenutak kada je Bailey došla da je upozori na predstojeći napad, a čak joj je donijela lijekove i vodu.

Video koji je prvobitno podijeljen na TikToku je postao viralan, prikupivši više miliona pregleda.

“Tako sam nevjerovatno zahvalna što imam Bailey u svom životu”, rekla je Katie za NeedToKnow.co.uk, “Bailey je obučena da uhvati miris koji ispušta moje tijelo prije nego što dobijem napad. Ovo mi daje dovoljno vremena da stignem na sigurno mjesto i pripremim se za gubitak svijesti”.

Prema Katie, njen sindrom je “veoma iscrpljujući invaliditet i može uzrokovati da se osoba nasumično onesvijesti”, tako da je njen pas “dresiran da ode po lijekove, vodu i sve što joj je potrebno za vrijeme dok mora ostati na tlu”.

Na snimku, Katie se može vidjeti kako radi na svom laptopu u kuhinji prije nego što je ustala. Dok je hodala, četvorogodišnja Bailey je primijetila da nešto nije u redu i skočila je do nje da je natjera da sjedne.

Nakon što je posjela svoju vlasnicu, pas je skočio na stolicu da joj donese lijek sa pulta, nakon čega je otvorio frižider i donio joj flašu vode. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *