Borac u Beču, Željo na Grbavici dočekuje Neftchi

Fudbaleri Borca i Željezničara večeras igraju prve susrete drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Banjalučani će od 20.30 sati gostovati kod bečke Austrije, dok će Plavi na Grbavici, gdje Manijaci pripremaju novi spektakl, od 21 sat ugostiti Neftchi.

Trener Borca Vinko Marinović ističe da su se dobro pripremili te se nada pozitivnom rezultatu.

“Sinoć smo odradili taj posljednji trening pred utakmicu. Sve ono što smo planirali, to smo i uradili. Naravno, dok smo još bili u Banjaluci, odradili smo analizu i pripremali se te se sutra nadamo dobroj utakmici. Sigurno da igrači imaju voljni momenat i to je dobro. Mislim da će oni sutra odigrati jednu dobru utakmicu i uopšte ne sumnjam u tom. Nadam se da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum i da ćemo na kraju ostvariti pozitivan rezultat” – rekao je Marinović.

Trener Željezničara Nermin Bašić kazao je na konferenciji za medije da je Neftci veliki klub iz Azerbejdžana koji je devet puta bio prvak te zemlje. Ipak, napomenuo je da trenutno u klubu ima dosta turbulencija, što treba pokušati iskoristiti, ali igrači Željezničara nipošto ne smiju dopustiti da ih to zavara.

– Imaju osam reprezentativaca, veliko ime na trenerskoj poziciji, koji voli da igra napadački nogomet, ali nije imao mnogo vremena da uigra ekipu. Tehnički su perfektni, iako su izgubili najboljeg igrača. Navijačima je bitno da igrači ostave srce na terenu, moramo želiti pobjedu više od Neftcija. Vjerujemo u čudo, u sebe i to je karakter ove ekipe – izjavio je Bašić.

Dodao je da igrači sutra moraju biti hrabri, te da će se formacija mijenjati u zavisnosti od situacije na terenu.

– Igrat ćemo na rezultat i koliko je moguće lijepo. Bitno nam je da pobijedimo sutra – zaključio je Bašić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *