Ibrahimović: Bio sam tempirana bomba, ali moj ego je nestao jer nemam više šta dokazati

Bivši švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović govorio je o svojim emocijama i planovima za budućnost nakon što je završio nogometnu karijeru.

Četrdesetjednogodišnji Ibrahimović je okačio kopačke o klin na kraju prošle godine te se emotivno oprostio od navijača Milana na stadionu San Siro tokom posljednje utakmice sezone protiv Hellas Verone. On je imao ključnu ulogu u ekipi nakon što je stigao u besplatnom transferu u januaru 2020. godine, a u sezoni 2021/2022, u kojoj su Rossoneri osvojili titulu, upisao je osam pogodaka u 23 ligaške utakmice.

Govoreći za Corriere della Sera, Ibra je otkrio poneki detalj o svojim trenutnim planovima i načinu života.

“Idem korak po korak. Dan u kampusu Laureus je sjajan primjer šta volim trenutno raditi. Nisam bio tu da uzmem, nego da dam nešto, da inspirišem. Sva ta mjesta, koja sam nekada nazivao domom, dala su mi nešto. Italija ima posebno mjesto u mom srcu, a ja danas živim u Milanu. Vrijeme će reći ostalo. Na početku svoje karijere bio sam tempirana bomba, na teren i izvan njega, ali u ovoj fazi mog života ego je nestao, nemam šta više dokazati”, izjavio je Ibrahimović.

Danas ga usrećuju druge stvari.

“Motivisanje drugih da vježbaju i budu fizički aktivni, u bilo kojoj formi, nešto je što me usrećuje”, rekao je on.

Za ulogu trenera u budućnosti nije siguran.

“Nikad se ne zna”, kazao je kratko Zlatan.

U dva “mandate” u Milanu Ibrahimović je postigao 93 gola i upisao 35 asistencija u 163 nastupa u svim takmičenjima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *