Žrtva nevremena, Behadil Memišević: Plaćamo neobezbijeđene parkinge! (Foto)

Jučerašnje nevrijeme, kao i ono prije dva dana, izazvalo je velike štete u Tuzli i okolini. Srušena stabla, oštećeni automobili, razbijeni prozori, oštećeni krovovi kuća i stambenih zgrada, uništeni zasadi, poplave…

Očito su klimatske promjene učinile svoje i trebamo se naviknuti na oluje i štete, ali i pripremiti da se što je moguće više preduprijede posljedice.

Jedna od žrtava jučerašnjeg olujnog nevremena je Behadil Memišević iz Tuzle, koga smo zatekli na parkingu u tuzlanskom naselju Slatina. Drvo mu je palo na automobil. Nije se protivio našoj saradnici da ga fotografiše, dao je i broj telefona, ali i izjavu u kojoj kritikuje gradske vlasti.

Nije problem automobil, imam još jedan. Šteta će se popraviti. Važno je da je glava živa. Mogao sam doći i bez automobila, a da me ubije metalni lim s nekog od krovova. Ili neki drugi predmet kojeg je podigao vjetar. Neko to mora pogledati, snimiti i ukloniti ono što ugrožava živote ljudi – sukus je Memiševićevog mišljenja.

Vezani članci

Veliko nevrijeme opet zahvatilo region (Video)


Dotakao se parkinga u ovom naselju, ali i drugih u gradu. Okružuju ih trula stabla napadnuta gljivama truležnicama, opasna su i za prolaznike.

– Plaćamo parkinge koji nisu obezbijeđeni. Pogledajte stabla poput ovog koje je palo na moj automobil. Napala ga je trulež, a niko to ne kontroliše. Vjetar ga je oborio na automobil, a mogao sam se tu naći ja ili neko drugi i nastradati. Ko bi odgovarao? – pita Memišević.

Grad se mora pozabaviti problemima sve češćih orkanskih oluja, sagledati poteškoće i donijeti nova pravila ponašanja, ali i osigurati objekte koji su stavljeni građanima na raspolaganje. Naplata parkinga podrazumijeva se kao i svugdje, ali i njihovo obezbjeđenje.

Olujno nevrijeme ponovo pogodilo Tuzlu (Foto)

Jednako tako treba izvršiti i analizu stanja stambenih objekata, prije svega krovova koji ponegdje podsjećaju na otpade i prijete sigurnosti prolaznika.

Srećom, u olujama prethodnih dana u Tuzli nije bilo smrtnih slučajeva, kao u Brčkom, Hrvatskoj i drugdje. Neko mora preuzeti odgovornost ako se, nedajbože, dogode. (tl – Foto: T.N.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *