Suhonjić: Bit će zanimljivo putovanje na Farske otoke

Rukometaši Slobode jučer su saznali protivnika u prvoj rundi takmičenja u EHF European Cupu.

Tuzlaci će odmjeriti snage s ekipom Klaskvik, najprije u gostima (9./10. septembra), a potom u Mejdanu, sedam dana kasnije.

Što se tiče žrijeba ovi su nepoznanica, a što se tiče organizacije odlaska na Farske otoke Bože sačuvaj. Putovanje avionom, trajektom, autobusom – reakcija je direktora Slobode, Mirze Bulića.

Sloboda u ponedjeljak, 24. jula, počinje pripreme za narednu sezonu, u kojoj su ambicije poznate: što dalje u European Cupu, napad na naslov prvaka države i trofej Kupa BiH.

Prvo okupljanje je zakazano za ponedjeljak, u 18 sati. U stvari, bit će predstavljanje novog trenera Mirka Mikića i novih igrača. Prelazni rok je bio veoma aktivan. Bit će veoma zanimljivo naredne sezone – kaže za naš portal kapiten Slobode, Emir Suhonjić.

Sloboda u prethodne dvije sezone, oba puta u nadmetanju s grčkim klubovima, nije uspjela preći prvu prepreku u European Cupu. Šta misli o Klaskviku, ekipi s Farskih otoka koja se plasirala na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, kao i naša reprezentacija?

Prije svega, bit će to zanimljivo putovanje. Prema našim saznanjima, imali smo sreće prilikom žrijebanja. Klaskvik nije neki težak protivnik, tako da se nadamo prolasku u drugi krug – zaključio je Suhonjić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *