Veći dio BiH sinoć zahvatilo nevrijeme, vjetar obarao stabla

Jako nevrijeme uz grmljavinu, kišu i jak vjetar zahvatilo je sinoć skoro čitavu BiH.

Pogotovo je bilo teško na području Krajine, sjeverne i zapadne Bosne.

Bosnia Storm Chasers zajednica je objavila da je njemački servis za detekciju munja i gromova do 23:30 sati na području BiH registrovao više od 21.500 munja i gromova, pretežno u Krajini, sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni.

Mnogi gradovi u Potkozarju su ostali bez urednog elektrosnabdijevanja uslijed udara groma ili vjetra. U nekim mjestima registrovan je led, a u većini mjesta jak do olujan sjeverac koji je donio osvježenje od vrućina. Obarao je drveće u Banjoj Luci, Dubici, Prijedoru, Novom Gradu, na Kozari i drugdje, objavili su.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, između Bistrice i Orahove, otežan je saobraćaj zbog oborenih stabala na kolovoz usljed nevremena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nevrijeme, jak vjetar i kiša, zahvatili su sjeverozapadni dio RS što je znatno otežalo i usporilo saobraćaj.

Vozačima se skreće pažnja na mokre i klizave kolovoze, kao i na povećanu opasnost od odrona u usjecima i pored kamenih kosina.

Prema prognozi FHMZ BiH, danas veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano i vruće.

Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Izgledni su obilniji pljuskovi i lokalna pojava grada. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *