Bosna i Hercegovina će biti na dnevnom redu samita NATO-a u Viljnusu

Bosna i Hercegovina bit će na dnevnom redu predstojećeg samita NATO-a u litvanskoj prijestonici Viljnusu od 11. do. 12. jula, tvrdi predsjednica Atlantskog vijeća BiH i profesorica na Univerzitetu u Mostaru Dijana Gupta.

“Da, bit ćemo na dnevnom redu. NATO ostaje posvećen Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu. Posebno je važan program reformi koje moramo provesti. Svakako, ukoliko nova vlast bude radila više na implementaciji onoga što smo potpisali, naš put u NATO će biti brži”, kazala je Gupta.

Po njenim riječima, “NATO uvijek vidi u nama partnera i oni nam pružaju optimalnu podršku: Ministarstvu odbrane kao i u vladavini prava, izgradnji i očuvanju mira”.

“NATO je naš najiskreniji i najjači partner za put u sigurnu i prosperativnu budućnost”, kaže Gupta.

Na kraju je dodala da je važno da Bosna i Hercegovina što prije uđe u NATO, prenosi Fena.

“Invazija Rusije na Ukrajinu svima nam je velika poruka da što prije uđemo u najveći vojno-politički savez na svijetu – NATO”, zaključila je Gupta.

Podijeli

One comment

  1. Još jedno ismijavanje BiH i OS BiH koje godinama pokorno rade sve što im NATO NAMETNE. Dobićemo tapšanje po ramenima našteljenim ministrima i vojnim atešeima i pokoji ček u vrijednosti10 hiljada dolara, za popravku mokrih čvorova u derutnim kasarnama. Manite se lafine.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *