Crnogorac: Vjerujem da samo domaći kadar može iznijeti teret oporavka kluba!

Njegovo se ime spominjalo u kontekstu novog člana Skupštine Slobode, ali i kao potencijalnog trenera sada federalnog prvoligaša.

Gradimir Crnogorac, dijete kluba, bivši reprezentativac, igrač Hajduka, okosnica kluba u Intertoto kupu, poslije nekoliko puta pomoćni, a naposljetku glavni trener tima s Tušnja, te trener juniora Slobode koji su u minuloj sezoni bili na domak osvajanja Kupa BiH.

Otprilike u ovo vrijeme prošle godine, Crnoogorac je započeo pripreme Slobode za sezonu, ali je uprava na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem ubrzo na mjesto šefa struke dovela Adnana Jahića. Sve ostalo je poznato.

Neću biti ničiji pomoćnik

Kako se ovih dana licitira ko će biti novi trener “crveno-crnih”, a s obzirom na činjenicu da se u budućem rosteru očekuje veliki broj juniora u dresu prve ekipe, logično je što među kandidatima za šefa struke mnogi vide Crnogorca. Međutim…

Nisu me zvali ni na razgovor. Niko me nije kontaktirao, tako da sebe vidim i dalje kao trenera juniora Slobode. Nikad više neću biti nečiji pomoćnik – izjavio je za TuzlaL!VE.ba Crnogorac, koji se trenutno nalazi s porodicom na odmoru u Neumu.

Crnogorac: Ostaje na čelu juniorskog pogona (Foto: Mpt, arhiva)

Na pitanje mogu li juniori kluba u narednoj sezoni preuzeti ključne poluge u sastavu od kojeg se očekuje da vrati ekipu u Premijer ligu, kaže:

Već se zakasnilo, jer su mnogi juniori, na koje se računalo u budućnosti, otišli u druge klubove. Dok su trajala previranja oko preuzimanja vodstva kluba, momci se se sami postarali za svoju budućnost. Golman Ajdin Brkić je otišao u Čelik, Amar Pekarić u Zrinjski, Jurjevac (1.HNL), Aldin Mešić u Igman (Konjic), Adi Alić (Kipar), Amir Duraković (Zrinjski, Mostar), Ali Mahmud i Hamza Redžić u Tuzla City.

Dodaje da je još par juniora “izašlo”, a to su Adin Kovačević, Faris Jašarević, Zdravko Dakić, Tarik Biserović, Maid Aličić, Haris Hasanović, kapiten.

To su igrači koji su trebali biti okosnica ekipe u Federalnoj ligi – tvrdi popularni Grado.

Više povjerenja svojim kadrovima

Novom rukovodstvu kluba želi puno sreće u radu. S pojedinim ljudima iz prošle uprave nije bio na istim talasnim dužinama.

Želim novom rukovodstvu puno sreće i uspjeha u radu. Mislim da samo domaći, naš kadar, može iznijeti teret oporavka kluba, a imamo snage u bivšim igračima koji žive 24 sata za klub. A ko se u našem klubu od trenera obogatio, taj je fenomen – ističe Crnogorac.

Na svojoj je koži osjetio odnos klupskih čelnika, koji su javno obećavali povjerenje domaćem, provjerenom kadru, a u stvarnosti su posezali za “strancima”.

Domaći treneri se u Slobodi ne mogu obogatiti, ali i pored toga žive za klub 24 sata (Foto: D.Z. Arhiva)

Volio bih da se konačno politika kluba promjeni tako što će se domaći kadar všse cijeniti od stranog. Jer, taj strani kadar nigdje ne radi i samo čekaju priliku da dođu ovdje, iuzmu lovu i prosipaju lafinu, a naš svijet je ionako lakovjeran i nansjeda na te priče – navodi.

Kad budu, kaže, Grad i klub budu više poštovali domaće vrijednosti, svima će biti bolje, pa dodaje.

Dolazili su na Tušanj raznorazni strani foleri, uzimali dobre cifre u našoj Slobodi i opet ništa nisu napravili. A domaći svijet i simpatizeri opet više gotive strane trenere i folere. Ja im samo poručujem: radite vani ljudi! – zaključio je Gradimir Crnogorac. (As, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *