Divovske skulpture od pijeska u Antaliji oduzimaju dah

Međunarodni festival skulptura od pijeska privlači domaće i strane posjetioce u tursku pokrajinu Antalija divovskim skulpturama koje oduzimaju dah, javlja Anadolu.

Festival se ove godine održava 18. put, a tema mu je “Svemirska avantura”.

Posjetioci mogu vidjeti skulpture vezane za Leonarda Da Vincija, Galilea, braću Wright, braću Montgolfier, Hazerfen Celebija, Zeplina, prvog čovjeka u svemiru, Jurija Gagarina, prvog čovjeka na Mjesecu, Nila Armstronga, Columbia Space Shuttle, Space X Dragon 2 Capsule, Svemirska kolonija Mars, kao i planete u Sunčevom sistemu.

Na izložbi su predstavljeni mnogi heroji filmova kao što su Ratovi zvijezda, Star Trek, Wall-E, Avatar, Čuvari galaksije, te Peti element.

“Naši posjetioci mogu vidjeti sve o svemirskoj avanturi čovječanstva”, rekao je direktor festivala Cem Karaca dodajući da je ovo jedna od najvećih manifestacija ovog tipa na svijetu.

Skulpture u izložbenom prostoru tokom noći su osvjetljene led sistemima, uz adekvatnu muziku ovaj prostor postaje magično okruženje.

Svake godine grupa vajara skulptura od pijeska iz cijelog svijeta okuplja se kako bi oblikovali 10.000 tona pijeska, na površini od 7.000 kvadratnih metara duž obale Lare.

“Antalya Sandland” izložbeno područje pješčanih skulptura, može se posjetiti tokom cijele godine, a organizuju se različite izložbe.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *