Vedad Ibišević dobio važnu ulogu u berlinskoj Herthi

Nekadašnji bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac, Vedad Ibišević, neće više biti asistent u stručnom štabu berlinske Herthe budući da je dobio jednako važnu ulogu u redovima Stare dame.

Ibišević je prethodne dvije sezone bio dio stručnog štaba Herthe prevashodno zadužen za napadače, ali od septembra više neće biti dio stručnog štaba Pala Dardaija.

Ovaj 38-godišnjak koji je odigrao 158 takmičarskih utakmica za Herthu će od sljedeće sezone biti zadužen za igrače koji prelaze iz omladinskog u prvi tim kluba iz glavnog grada Njemačke, izvještava Bild.

Za Herthu je ova pozicija veoma važna, te su je odlučili povjeriti bivšem reprezentativcu naše zemlje koji će voditi računa o tranzicijskom periodu mladih igrača koji trebaju da budu okosnica berlinskog tima u budućnosti.

– Vedad će dobiti drugi zadatak, biće spona između juniorskog i prvog tima. To je ozbiljan zadatak za njega, nema ništa bolje za naše omladince nego razgovarati o fudbalu sa Vedadom Ibiševićem. On im je uzor, a također je i rođeni pobjednik, kazao je Dardai u razgovoru za Bild.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *