Policajci na Kosovu zaustavili Vučićevog sina Danila i skinuli mu majicu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u srijedu navečer, 28. juna, kako su na Kosovu tri puta pretresli automobil u kojem se nalazio njegov najstariji sin Danilo i kako su ga “maltretirali”.

Kosovski mediji su prenijeli da su ga pripadnici policije Kosova natjerali da skine majicu s “provokativnim porukama”, a na kojoj je pisalo “Predaja nije opcija”.

“To im je posao. Tri puta su zaustavljali i pretresali automobil, maltretirali, to im je posao, samo neka nastave. Čestitam Albinu Kurtiju (premijeru Kosova) na hrabrosti, nije tako hrabar kada je u mom društvu. Dobro kada pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj djeci, onda je to OK. Samo neka nastavi, Danilo nije mali, malo je hrabriji od Albina Kurtija”, rekao je Vučić na otvaranju završene dionice obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka, prenosi Nova.rs.

Vučićev sin Danilo otišao je u srijedu ujutro na liturgiju u manastiru Gračanica, povodom proslave Vidovdana.

Kosovska TV Dukađini objavila je snimak na kojem se vide pripadnici kosovske policije kako zaustavljaju Vučićevog sina, a kako bi mu skinuli majicu s “antikosovskim natpisima”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *