Odabrano 15 pjesama za Festival narodne muzike Ilidža 2023.

U zgradi Općine Ilidža predstavljeno je 15 pjesama koje će učestvovati na Takmičarskoj večeri Festivala narodne muzike ”Ilidža 2023.” Festival će biti održan 28. i 29. augusta 2023. godine.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur kazao je kako mu je posebna čast i zadovoljstvo jer ovaj festival rade sa Javnim servisom – Radiotelevizijom Bosne i Hercegovine.

“Ove godine radimo sa BHRT-om i posebna mi je čast i zadovoljstvo jer je u pitanju Javni servis.”

Načelnik je istakao važnost ponovnog otvaranja ove teme i ovoga događaja, te njegovu promociju.

“Svi znamo historijat i značaj ovog festivala. Znamo da su se karijere gradile preko festivala Ilidža, i da su neki od najvećih hitova proistekli upravo sa ovog festivala.”

Zaista je veliko zadovoljstvo da smo u prilici da najavimo održavanje Festivala narodne muzike koji je na neki način i utemeljila nekadašnja Televizija Sarajevo, pa je jos veće zadovoljstvo jer ćemo raditi festival, kazao je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

“Kada smo donijeli odluku, neki su bili skeptični jer nije bilo puno vremena, ali odziv autora govori dovoljno o značaju. Prijavio se veliki broj ozbiljnih autora, pripreme idu sigurnim tokom i nema sumnje da ćemo napraviti dobar posao koji zaslužuje i ovaj festival i općina Ilidža”, kazao je Karamehmedović.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *