Hodžić i Nikić prve “laste” u Tuzla Cityju

Ekipa Tuzla Cityja je danas zvanično predstavila svoje prvo ovosezonsko pojačanje, a riječ je Dušanu Hodžiću (29).

Ovaj iskusni bek u ekipu Tuzla Cityja dolazi iz redova srpskog prvoligaša Radnika (Surdulica), a u prošloj sezoni je nastupio na 17 utakmica, a upisao je jednu asistenciju.

Hodžić je za Tuzla City potpisao ugovor na dvije godine. U svojoj karijeri je nosio dresove klubova: Radnik, Velež, Radnik Bijeljina, Čelik i Sarajevo.

na tržištu mu je trenutna vrijednost oko 150.000 eura, što je tri puta manje nego 2016. godine, kada je bio veoma tražen nogometaš.

Na poziciji desnog beka koja je primarna Hodžiću, Tuzla City ima već dva fudbalera, a riječ je o Dini Ćoriću i Ajdinu Nukiću, vidjet ćemo da li će jedan od njih napustiti klub tokom ljeta.

Nenad Nikić, novo ime u svlačionici Tuzla Cityja, potpisao na četiri godine (Foto: PR TC)

Novo pojačanje Tuzla Cityja je i Nenad Nikić. Riječ je o 21-godišnjem defanzivcu srbijanskog Voždovca, koji je svojevremeno bio i U21 reprezentativac BiH. Vrijednost na transfer tržištu trenutno mu je oko 50.000 eura.

Premijer ligu sam pratio, dosta igrača znam. Bilo je još ponuda ali sam izabrao Tuzlu radi zdrave sredine i projekta kluba. O klubu sam upoznat i jedva čekam da zaigram” kazao je Nikić.

Prošao je školu Radnika Bijeljina, a igrao je i za Voždovac.

Nikić je potpisao saradnju na četiri godine, saopćeno je iz Kluba. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *