Objektivom: Okupili se “mašinci” na 55.godišnjicu mature

Vrijeme je maturalnih zabava osnovaca, srednjoškolaca, ali i generacija koje obilježavaju godišnjice završetka školovanja.

Tako smo ovog vikenda zabilježili okupljanje XII. generacije učenika Elektro-mašinskog školskog centra u Tuzli – smjer mašinski tehničari.

Vremešni, prosijedi, ali još vitalni i za zabavu i druženje raspoloženi “mašinci” proslavili su 55 godina od završetka srednje škole. Mnogi su otišli korak dalje, pa su završili fakultete.

Malo ko bi primijetio da jedan od maturanata nije i Esad Kunosić Soe, ali je on ipak došao kao nekadašnji profesor i direktor EMŠC-a. Iako je u 91. godini (napunit će 24. jula) profa se dobro drži na radost njegovih nekadašnjih učenika, porodice i prijatelja.

Na fotografiji – Prvi red, s lijeva: Huso Hadžić, prof. Esad Kunosić, Sakib Hukić, David Petrović, Salko Gotovušić i Hazim Kešetović.

Drugi red: Vlado Maršiček, Jusuf Zvorničanin, Milan Prelovac, Mulaga Fazlić, Šefik Suljić, Muharem Mujčinović, Šefik Bećirović, Muhamed Rehić i Salih Bećirović.

Treći red: Rudolf Vidović, Hasan Uščuplić, Vladimir Senkas, Velisav Lulić, Dragan Stanišić, Mirza Muharemagić, Zlatko Bartulović, Mujo Muratović i Feho Begić. (Foto: Blicko)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *