Vremeplov (51): Kad smo bili ekipa s “glavom i repom”

Fudbaleri Slobode danas su u Čitluku poraženi od Zrinjskog 4:1, u utakmici koja je odlučivala o “biti ili ne biti” u Premijer ligi BiH ekipe s Tušnja.

Ostala su još dva kola nade da se može dogoditi čudo i da “crveno-crni” neće preseliti među federalne ligaše, kao što se desilo maja 2012. godine. Međutim, sve je manje onih koji vjeruju u “čuda”.

Danas smo vidjeli ekipu bez ideje, bez hrabrosti, bez mu*a, koja je povela 0:1, a onda se – raspala! Valja priznati da nemamo ni ekipu, a ni klupsku upravu za respekt.

A upravo prije 20 godina, tačnije 10. maja 2003. godine, na Tušnju smo vidjeli ekipu “s glavom i repom”, koju su svi bh. ligaši poštovali. Ekipu koju je vodio Sakib Malkočević i koja je “pomela” ekipu Širokog Brijega na Tušnju 4:0.

Vrijedi se podsjetiti strijelaca, a vi nastavite: ko su sve bili igrači Slobode koji su bili neko i nešto te godine, drugi put zaredom u Intertoto kupu.

Dakle, rezultat na semaforu od 4:0 kreirali su samir Kuduzović, Stana Nikolić, Tarik Okanović i Darko Vojvodić. (Foto: M.Pt.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *