Juniori Sarajeva pobjedom protiv Slobode osvojili Kup BiH (Foto)

Juniori FK Sarajevo pobjednici su Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/2023., nakon što su danas u Trening centru FSBiH u Zenici pobijedili ekipu FK Slobode rezultatom 1:0 (0:0)

Jedini pogodak postigao je Tabaković u 87. minuti susreta u kojem je Sloboda bila dostojan rival i imala je nekoliko prilika da postigne gol.

Tokom utakmice viđena je velika borbenost na obje strane, nekoliko sjajnih akcija i pokušaja oba tima, golmani su imali također nekoliko sjajnih parada.

Juniori Slobode su bili bolji protivnici u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli da matiraju golmana Sarajeva, Šutković Armana.

Nakon sjajne akcije juniora Bordo tima, u 87. minuti Talha Tabaković se našao pred golmanom Slobode i matirao ga za vodstvo od 1:0.

Do kraja utakmice igrači trenera Gradimira Crnogorca nisu uspjeli postići gol, pa je Sarajevo osvojilo Kup BiH.

FK SARAJEVO: Šutković, Kolenda, Ramić, Šabanović, Bijelonja, Nurković, Lamadžema, Ljukovac, Čelik, Hamzić i Buljubašić. Rezerve: Žigo, Šetkić, Ćerimović, Pramenković, Tabaković, Pločo, Jakupović.

FK SLOBODA: Brkić, Dakić, Bratovčić, Pekarić, Mešić, Hasanović, Biserović, Šerbečić, Aličić, Jašarević i Kovačević. Rezerve: Smajić, Korajac, Duvnjak, Beganović, Mešić, Hrvić, Vilakić. (Foto: Darko Zabuš)

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *