Borac u drugom poluvremenu slomio otpor Željezničara

Borac je savladao ekipu Željezničara u posljednjoj utakmici 28. kola m:tel Premijer lige BiH i tako se dodatno približio plasmanu u Evropu.

Prvu priliku na utakmici imao je domaći tim. Ninković je šutirao iskosa, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Na drugoj strani uzvratio je Željezničar, u 20. minuti dobro je šutirao Drljo, a Ćetković je krajnjim naporom izbio loptu u korner. Šest minuta poslije, odlično je Ninković prošao kroz sredinu uposlio Jurilja koji je šutirao, ali Kosorić i Muftić su otklonili opasnost.

Kulašin je šutirao u 32. minuti, Muftić odbranio, a lopta je nastavku došla do Ninkovića čiji je šut na kraju bio izblokiran.

Pet minuta poslije Ninković je pokušao uposliti Kulašina, lopta je došla do Jurilja, koji se našao sam ispred Muftića, ali je golman Željezničar sjajno odbranio njegovo udarac.

U finišu prvom poluvremena Šehić je pobjegao Lagundžiću, ušao u šesnaesterac, ali šutirao visoko preko gola.

Početkom drugog poluvremena Plavi su uspostavili ravnotežu u posjedu lopte, ali nešto konkretnije prilike imao je i dalje Borac. Šansa se ukazala Jurilju u 69. minuri, ali pucao je pored Željinog gola.

Do vodstva domaći stižu u 71. minuti. Ubacio je Piščević, a Mrkaić u zračnom duelu nadjačao Drinu i poentirao glavom – 1:0.

Prednost Banjalučana udvostručio je Piščević šest minuta kasnije. Ubacio je Ninković iz kornera, na pravom mjestu je bio vezsita Borca i zakucao loptu u mrežu Plavih.

I to je bilo to. S ovim trijumfom Banjalučani su se učvrstili na drugom mjestu, sa sedam bodova više od trećeplasiranog Sarajeva. Željezničar je peti.

Borac – Željezničar 2:0 (Mrkaić 71’, Piščević 77’)

Gradski stadion u Banjoj Luci. Glavni sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor).

FK BORAC: Ćetković, Vojnović, Račić, Lagundžić, Lazić, Predragović, Kulašin (Cvijanović), Piščević, Jurilj, Ninković (Pišek), Mrkaić (Lukić).

FK ŽELJEZNIČAR: Muftić, Galić, Kosorić, Drina, Šehić, Hodžić (Mekić), Hajdarević (Štilić), Drljo (Haračić), Beganović (Gasal), Santos, Hodžić (Krpić). (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *