Na više tuzlanskih parkinga naplata se uvodi i nedjeljom

Gradsko vijeće Tuzla dobiće prijedlog kojim će se izmjeniti važeća odluke o javnim parkiralištima na području općine Tuzle.

Izmjenama se uvodi naplata parkiranja nedjeljom u periodu od 01.06. do 31.08. i to na svim parkiralištima koja gravitiraju panonskim jezerima. Tako će se za naplatu naći: „Panonsko jezero – Istok“, parking u ulici Džindić mahala (bivši stadion „Jedinstvo“), Trg slobode“, Prigradska autobuska stanica“ i „Parkiralište u ulici Atik mahala“.

U obrazloženju ove odluke stoji da se izmjene uvode zbog potrebe unapređenja sistema parkiranja i naplate parkiranja na području grada Tuzle, a na osnovu inicijative JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o Tuzla.

Uvođenjem naplate parkiranja nedjeljom u periodu od 01.06. do 31.08. očekuje se efekat u smanjenja saobraćajnih gužvi vikendom u toku ljetnje sezone na parkiralištima u blizini kompleksa Panonskih jezera, piše Tuzlainfo.

U prilog navedenom govore i rezultati analize rada ovog preduzeća iz 2017. godine.

Na ovakav način će se unaprijediti sistem parkiranja i naplata parkiranja na području grada Tuzle, te u krajnjem i poslovanje JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o Tuzla, navedeno je u obrazloženju.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *