Danijel Pranjić kandidat za selektora U21 reprezentacije Hrvatske

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić je nedavno postao trener Slobode, a već bi mogao otići iz Tuzle.

Nakon što je jučer Igor Bišćan imenovan za novog trenera Dinama, ostalo je upražnjeno selektora U21 reprezentacije Hrvatske, a jedan od kandidata za njegovog nasljednika je i 41-godišnji Pranjić, prenosi Klix.ba.

Kako piše hrvatski portal Germanijak, Pranjić se nalazi u najozbiljnijoj konkurenciji za novog selektora U21 reprezentacije Hrvatske.

Hrvatski nogometni savez je već godinama unazad provodio politiku da omladinske selekcije vode bivši reprezentativci koji su na početku trenerske karijere, te Pranjić ispunjava taj uslov.

Pranjić je 21. marta napustio hrvatski NK Trnje i dan kasnije postao trener Slobode, no on ne posjeduje UEFA pro licencu i zbog toga ne može voditi ekipu sa klupe te još uvijek nije debitovao na klupi crveno-crnih s Tušnja, što je još jedan od razloga zbog kojih bi mogao napustiti ekipu iz Tuzle.

Podsjetimo, protiv Sarajeva tuzlansku ekipu je vodio Sabit Šljivo kao glavni trener, a Pranjić je gledao utakmicu s tribina.

Uz Pranjića, kandidati za U21 klupu Hrvatske su iz kategorije bivših Vatrenih i Ivica Olić, Jerko Leko, Niko Kranjčar i Nikica Jelavić, prenosi Klix.ba.

Osim njih, među kandidatima je i Marijan Budimir koji radi čuda sa juniorima Hajduka, te Goran Tomić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *