Nakon zabrane koncerta u Puli, splitski rock klub ugostit će Duška Kuliša

Splitski rock klub BackBar Plan B organizovat će nastup pjevača narodne muzike Duška Kuliša.

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio koncert narodne muzike, koji se trebao održati 25. marta u Domu sportova, a na kojem su trebali nastupati Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, ovaj rock klub iz Splita odlučio je iznenaditi svojim potezom.

Naime, kako prenosi dalmatinskiportal.hr oni su odlučili organizovati koncert kao znak podrške Kulišu, koji ujedno i živi u Splitu. Njegov nastup otkazan je i u Osijeku, gdje se trebao održati nakon što je zabranjen u Puli.

“Iako smo poznati po rock i alternativnom stilu muzike, napravit ćemo iznimku i ugostiti Duška Kuliša u znak protivljenja svakom obliku cenzure”, izjavili su iz ovog kluba za dalmatinskiportal.hr.

Oni su smatrali da je nepravedno što su otkazali nastup ovom 63-godišnjem pjevaču. Termin i ostale informacije o nastupu objavit će naknadno. (tl)

Podijeli

One comment

  1. ne znam čemu potreba 1 lokalnog portala da se bavi ex pripadnikom hvo, koji je bio dio ekipe koja je otimala humanitarnu pomoć za Tuzlu, a sve dok je bio u vojnoj policiji hvo u Kiseljaku

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *