Čeka se novi direktor Doma zdravlja Tuzla!

Informacija iz Doma Zdravlja Tuzla, da Suad Bijedić više nije direktor ove ustanove, brzo se širi. Naime, Upravni odbor ove ustanove održaoje je sjednicu na kojoj je donio odluku da Bijediću neće biti produžen mandat.

Inicijativu za smjenu direktora tuzlanskog doma zdravlja pokrenuo je pokret Karton revolucija iznoseći u javnost brojne informacije o lošem stanju u ovoj ustanovi. Oni su u svom zahtjevu zatražili smjenu Bijedića do petka, a potom i objavili vijest da je Upravni odbor ispoštovao njihov zahtjev. Iz Karton revolucije traže i smjenu kompletnog menadžmenta i Upravnog odbora Doma zdravlja Tuzla. Bijedić je funkciju direktora obnašao od 2015. godine.

Podijeli

2 0 komentara

  1. Sta ce im direktor? Ionako javasluk vlada. Zdravstveno treba ukinuti, jer nista od toga nemamo. Od naseg zdravstvenog se samo isplacuju plate onima koji je ne zaradjuju. A svako lijecenje placamo dodatno sa mitom, privatnim pregledima istih doktora iz doma zdravlja ili Gradine, placanjem lijekova i drugim raznim podmazivanjima. Tako da i novom direktoru ostaje, lezi hljebe da te jedem.

    • Ovaj direktor je bar posten, nece sva*erke dovodit u kancelariju a znaće napraviti Dom zdravlja primjernom ustanovom

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *