“Ranjena” Sloboda u Mejdanu dočekuje Krivaju; Gosti bez pobjede na strani ove godine u PL (Foto)

Rukometaši Slobode u okviru 22. kola Premijer lige BiH, u petak, 17. marta, dočekuju ekipu Krivaje iz Zavidovića.

Tim povodom održana je i press konferencija, a utakmicu su najavili šef stručnog štaba Pero Milošević i rukometaš Crveno- crnih Benjamin Čičkušić.

Pero Milošević se najprije osvrnuo na sinoćnji poraz protiv ekipe Vogošće.

Da kažem da je uslijedio taj naš poraz, čini mi se prvi od 3. decembra. Poslije sedam uzastopnih pobjeda, skoro tri i po mjeseca, došao je poraz. Sad je na meni i na svima nama da se okrenemo utakmici protiv Krivaje”, rekao je Milošević, te dodao:

Nezgodno je i moram reći da kad su planirali ove dvije utakmice, nama i Krivaji je najgore, jer i oni su sinoć igrali, kući protiv Kaknja. Mi na strani, nakon putovanja pet sati. U dva dana dvije utakmice. Znači, najveći posao će nam biti danas, večeras, kada budemo prije treninga odgledali video i imali jedan oporavak, trening, da pripremim utakmicu protiv Krivaje. Znači, moramo biti na onom nivou iz prethodnih sedam utakmica“.

Zadnji atom snage za pobjedu

Milošević je istakao da je sinoć protiv Vogošće bilo dobrih stvari. Prvo poluvrijeme, po njemu, odigrali su odlično. Primili su deset golova, znači dobro je bilo u odbrani.

Ako budemo na nivou naših zadnjih sedam utakmica, mislim da imamo šanse. Siguran sam i vjerujem u to da ćemo izvući zadnje atome snage da pobijedimo Krivaju” – kazao je trener Slobode.

Milošević: U dva dana – dvije utakmice. Trebat će na brzinu osvježiti ekipu (Foto: D. Zabuš)

Pozvao je publiku, koja je bila fantastična na utakmici protiv Izviđača, do dođe u Mejdan i pruži isto tako dobru podršku “crveno-crnima” na putu ka novoj pobjedi, šestoj u drugom dijelu sezone.

Dodao je da ima problema sa povredama golmana Berzada Demirovića i organizatorom Mariom Pavlakom.

Moram pohvaliti Pavlaka koji je noć pred utakmicu povrijedio skočni zglob, a odigrao je skoro cijelu utakmicu. Vidjet ćemo da li će biti Demirović u sastavu, kako će se osjećati večeras na treningu. Ali, imamo i ostale momke i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da sutra pobjedimo“, naveo je.

Čičkušić uvjeren u trijumf

O ekipi Krivaje nije puno govorio, osim da ih respektuje, ali da više može reći tek kada pogleda snimku njihove utakmice.

Uz veliki respekt Krivaje, ne mogu o njima govoriti dok večeras ne odgledamo video, jer smo sve do sada radili za pripremu utakmice protiv Vogošće. Praktično, imamo jedan dan oporavka, jedan dan za pripremu utakmice. Vjerujem u momke da će se izdići i da će sve dati od sebe da pobijedimo”, zaključio je Milošević.

“Topnik” tuzlanske ekipe, Benjamin Čičkušić, koji je protiv Vogošće postigao sedam golova, od kojih dva sa 7 metara, najavio je “krvava koljena” i “zadnji atom snage” za novu pobjedu.

Pa evo, šef je sve rekao, ne bih ništa posebno da dodam, osim da sam siguran da ću ja,  kao i  ostali momci, dati zadnji atom snage da dobijemo Krivaju. Vjerujem da neće biti lagano, posebno poslije ovog poraza ali najbolji način da se vratimo na pravi put je pobjeda. Radi samopouzdanja i radi onog što nas čeka u narednim susretima” – rekao je Čičkušić.

Pravi odgovor za Krivaju

Nada se da će, za razliku od sinoćnje utakmice u Vogošći, njegova ekipa imati pravi odgovor za protivnika, te da će pokazati pobjedničku igru kao u prethodna tri i po prethodna mjeseca.

Sinoć nismo bili na nivou, ali Krivaja je dobra prilika da ispravimo stvari. Kao što je šef rekao, respektujemo ih, ali uzimamo ulogu favorita i mislim da ne bi trebala doći u pitanje pobjeda, Bilo ko od nas da igra i bilo koliko da igra, i koliko god da smo umorni, to je neki drugi faktor koji će sutra prestati sa prvim zviždukom sudije”, zaključio je Slobodin prvi strijelac, Benjamin Čičkušić.

STATISTIKA NA STRANI SLOBODE

O ovom duelu malo iz ugla statistike. Krivaja je posljednji put na strani pobijedila 26. novembra prošle godine (Vogošća – Krivaja 25:28). Posljednji put bod je donijela iz Nevesinja (24:24 – 17. decembar 2022.), dok u drugom dijelu sezone u gostima ima sve gostujuće poraze (Goražde, Sloga, Borac).

Sloboda, s druge strane, od poraza u Mejdanu protiv Vogošće (31:33 – 31. oktobar 2022.) nije više protivnicima prepustila nijedan bod. Nanizala je šest pobjeda. Među najuspješnijim je ekipama PL u 2023. godini, dobivši sve derbije (Gračanica, Iskra, Leotar, Izviđač CO) osim sinoćnjeg protiv Vogošće.

Poisljednji susret između Krivaje i Slobode, odigran u Zavidovićima 22. oktobra prošle godine, završio je bez pobjednika – 33:33.

Utakmica Sloboda – Krivaja igra se u petak u maloj sali Mejdana od 18 sati. (as)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *