OKK Sloboda osvojila Kup RKS Tuzla, prihod od ulaznica za porodicu Senada Muminovića (Foto)

Finale Kupa RKS-a Tuzla i ove sezone ponudilo je duel između dva gradska rivala, predstavnika A1 lige i predstavnika Prvenstva BiH, ekipa OKK Slobode i Studenta,a pobjedu su odnijeli crveno-crni rezultatom 97:80.

Finalna utakmica ovoga puta imala je humanitarni značaj jer će novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica biti uručena Senadu Muminoviću, legendarnom košarkašu Slobode Dite i bivšem reprezentativcu BiH, koji se posljednjih mjeseci bori s opakom bolešću i potrebno mu je liječenje. Klubovi su zajednički pristupili organizaciji finalnog susreta čiji pobjednik nastavlja takmičenje u polufinalu Kupa sistema A.

Košarkaši OKK Slobode su od početka susreta kontrolisali igru kojom su ostvarili rezultatske pobjede u sva četiri perioda igre. Nakon prve dionice imali su prednost od pet poena razlike koju su do poluvremena podigli na prihvatljivih devet poena zaostatka Studenta koji se nisu predavali i pokušavali su držati rezultatski priključak. U prilično izjednačenoj trećoj četvrtini OKK Sloboda odlazi i na dvocifrenu prednost koju su kroz posljednju dionice igre povećali na 17 poena što je ujedno bila i konačna razlika za na kraju ubjedljivu pobjedu rezultatom 97:80 i prolazak u nastavak Kup takmičenja.

Pobjednici su u svojim redovima imala čak šest dvocifrenih košarkaša u rubrici sa poenima. Najefikasniji bio je Zoran Talley sa double-double učinkom od 16 poena i 14 skokova, a u stopu ga je pratio Nedim Omerović sa 15 postignutih poena. Adi Alikadić i Đorđe Lelić ubacili su po 13 poena dok su Nikola Jeftić i Josh Scott dodali po 10 poena.

U ekipi Studenta najzapaženije uloge imali su Enes Latifagić sa 20 te Jasmin Jakupović sa 18 postignutih poena.

– Publici koja je večeras prisustvovala finalnom susretu u maloj dvorani Mejdana zahvaljujemo se na dolasku kojim su uzeli svoje učešće u humanitarnoj akciji Tuzla uz Seneta – poručili su iz OKK Sloboda. (F/TL, Foto: D. Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *