Gazirani i negazirani kupovni sokovi nisu zdravi i to svi znamo.
Kako biste u ovim hladnim danima gostima koji su vam se najavili iznenadili nečim novim, predlažemo odličan recept za toplu limunadu po receptu slavnog kuhara Jamiea Olivera.
Topla limunada sa okusom i mirisom zimskih začina oduševit će vas, kaže Oliver.
Na vama je samo da ga pripremite, a evo što vam je sve za to potrebno.
Potrebni sastojci za 20 čaša tople limunade: tri litra mutnog soka od jabuke, dva litra vode, dva komadića (veličine palca) svježeg đumbira, jedan štapić cimeta, malo meda, sok od 12 limuna.
Postupak pripreme:
Sok od jabuke stavite u veliku posudu te dodajte dva litra vode i kuhajte na jakoj vatri.
Narežite đumbir, ali ostavite koricu te dodajte i cimet soku i vodi.
Smanjite vatru i ostavite da se kuha 15 minuta.
Dodajte sok od limuna, kuhate još nekoliko minuta i zasladite medom po želji.
Sipajte u čaše i poslužite. (tl)
Ne znam što imate potrebu da reklamirate propalog kuhara, biznismena i robovlasnika.