Ništa neće tako brzo vratiti energiju i tako lijepo popraviti raspoloženje, a zimi ugrijati, kao dobro napravljena supa.
Istraživanja su pokazala da supa kao predjelo može umanjiti ukupni unos kalorija tokom glavnog jela.
Kako napraviti supu koja će da bude hranljiva, a da pri tom ne optereti organizam napornim varenjem i suvišnim masnoćama?
Tajna je u detaljima. Ako povrće koje želite dodati u supu prvo dinstate, radite to sa vrlo malo ulja. Kombinujte razno povrće, a kao pojačanje dodajte smrznuto i tako povećajte količinu vlakana, vitamina i minerala.
Umjesto zaprške ili masne slatke pavlake, za zgušnjavanje možete koristiti pire od krompira.
Možete da dodate svoje omiljene začine da biste pojačali ukus supe u koju ste stavili manje soli. Eksperimentišite sa biberom, bosiljkom, peršunom, origanom, bijelim lukom, đumbirom. (tl)