Iz štampe izašla Zbirka književnih radova učenika Elektrotehničke škole Tuzla

Iz štampe je, u izdanju Bosanske medijske grupe, izašao još jedan prvonagrađeni rukopis sa festivala “Moja prva knjiga 2021” – Zbirka književnih radova učenika Mješovite srednje elektrotehničke škole Tuzla pod nazivom “Svijet tajanstva”, koju je priredila Lejla Idrizović.

Zbirka poezije „Svijet tajanstva” je prirodan produkt jednog vremena, inspirisan sudbinama generacija, onih koji stvarnost percipiraju iz nekog drugog ugla. Moji učenici ostaju moji za čitav život. Tokom i nakon školovanja ostvarujemo partnerski odnos, pratim i tražim ih u javnom prostoru i osjećam ponos i zadovoljstvo kada vidim kako postaju, osvajaju i nerijetko dominiraju raznim društvenim sferama. Kada dajete dio sebe, kada svoj poziv shvatite kao sudbinsku misiju, tada ništa nije teško i zadovoljstvo u radu postaje zagarantovano. Prepoznati biće, čovjeka naspram sebe, individualizirati pristup i prilagoditi ga, naročito kada je jezik u pitanju i naročito u tehničkoj školi, nije jednostavno, ali „Svijet tajanstva” je još jedna potvrda da je ipak moguće.

Lejla Idrizović, diplomantica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, profesorica je bosanskog jezika i književnosti, u zvanju mentora stalno zaposlena u JU Mješovita srednja elektrotehnička škola u Tuzli. Lektor školskih udžbenika, naučne i stručne literature, promotor i recenzent zbirki poezije i stručnih časopisa. Kontinuirano stručno usavršavanje ostvaruje učešćem na kongresima, tribinama, radionicama, seminarima konferencijama.

Saradnik Fondacije tuzlanske zajednice, te Zavoda za djecu sa teškoćama u razvoju Tuzla, član stručnih komisija za nastavni predmet B/H/S jezik i književnost za srednju školu pri Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *