”Presretači” na ulicama TK

Policiji Tuzlanskog kantona od danas je na raspolaganju 45 novih vozila, koja će biti predata na upotrebu policijskim upravama i stanicama.

Od ponedjeljka uz pripadnike Jedinice za saobraćaj na ulicama Tuzlanskog kantona bit će i specijalna vozila za evidentiranje prekršaja u oblasti sigurnosti saobraćaja, tzv. “presretači”.

“Tako da naši građani koji su se posljednjih mjeseci navikavali na prisustvo ovih presretača nisu bili kažnjavani, a već od ponedjeljka će zaživjeti ovaj sistem u potpunosti” istakao je Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

Od 45 vozila, pet transportnih namijenjeno je za potrebe Jedinice policije za specijalnu podršku. Vrijednost vozila je oko 2 miliona KM, a sredstva je obezbijedila Vlada TK.

U ovoj godini ukupno je nabavljeno 49 vozila, a za desetak dana bit će potpisan ugovor i za nabavku četiri oklopna vozila namijenjena za rad Jedinice za javni red i mir.

Uprava policije MUP-a TK raspolaže sa oko 250 vozila čija je prosječna starost oko 10 godina, a u upotrebi su i vozila koja su prešla preko milion kilometara. Ovom nabavkom vozila obnovljen je vozni park, što će svakako doprinijeti boljem i efikasnijem radu policije u Tuzlanskom kantonu.

Kako je istaknuto ovom prilikom trenutno stanje sigurnosti u saobraćaju nije zabilježeno posljednjih 15 godina, obzirom da je u prvih 10 mjeseci ove godine zabilježen znatno manji broj saobraćajnih nesreća, kao i broj poginulih i povrijeđenih osoba u odnosu na prethodne godine. (TK)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *