Startaju košarkaši i košarkašice: OKK Sloboda dočekuje ekipu Borca

Nova sezona Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše i košarkašice počinje sutra, kada će biti odigrane utakmice prvog kola.

– Nakon što je početak sezone prolongiran, dočekali smo i tu prvu utakmicu zbog čega smo sretni, ali moram naglasiti da istu dočekujemo s velikim brojem povrijeđenih igrača. Protiv Borca smo prinuđeni igrati u kombinovanom sastavu, jer u rosteru trenutno ne možemo računati na Lelića i Alikadića zbog povreda, a upitan je i nastup Jeftića koji se postepeno oporavlja – izjavio je trener OKK Slobode Nedim Džemić, na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da će u rosteru zbog toga biti igrači iz razvojnog tima OKK Sloboda 2, kao i neki juniori, što je veliki korak za mlade igrače koji će ove sezone nastupati u A1 ligi za razvojni tim i tako se razvijati i sticati iskustvo.

– Neki od njih će već sutra morati podnijeti određeni teret, ali nema sumnje da svi igrači koji budu na parketu moraju dati sve od sebe i dužni su to uraditi. Pozivamo publiku, čija nam je podrška prijeko potrebna, da dođe na utakmicu i podrži naše momke te isto tako apelujemo na strpljenje jer se radi o izuzetno mladoj ekipi. Bez obzira na situaciju, protivnike i okolnosti, naš cilj je uvijek sami vrh i nadam se da ćemo se ubrzo kompletirati jer samo takvi možemo ostvariti najviše ambicije – zaključio je Džemić.

Utakmica prvog kola Prvenstva BiH između OKK Sloboda i KK Borac na rasporedu je u subotu s početkom od 19 sati, u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan.

Cijena ulaznice za utakmicu protiv Borca iznosi 3 KM, a na subotnju utakmicu bit će otvoren samo ulaz na “A” tribini zbog zauzetosti “B” hola Mejdana.

Za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati utakmici u Mejdanu, susret ćete moći pratiti putem Youtube platforme na kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba.

Raspored mečeva 1. kola Prvenstva BiH za košarkaše:

Subota, 29. oktobar:

Široki – Posušje (18:00)
Promo – Budućnost Prolab (18:00)
OKK Sloboda – Borac wwin (19:00)
Nedjelja, 30. oktobar:
Bosna MeridianBet – Zrinjski (17:00)
Mladost – Spars (18:00)
Leotar – Slavija (19:00)

Raspored mečeva 1. kola Prvenstva BiH za košarkašice:

Subota, 29. oktobar:

Lavovi – Leotar 03 (15:00)
Play Off – Kozara (17:00)
Zrinjski 2010 – Čelik (19:00)
RMU Banovići – Feniks (19:00)
Mladi Krajišnik – Jedinstvo (19:00) (TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *