Banjalučka policija ponovo izašla sa svojim procjenama: Na protestu u Banjoj Luci 2.000 ljudi

Banjalučka policija saopštila je večeras da je na večerašnjem skupu opozicije u parku Mladen Stojanović bilo oko 2.000 ljudi, prenosi Faktor.

– Policijska uprava Banja Luka preduzima sve potrebne mjere i radnje koje se odnose na održavanje večerašnjeg javnog okupljanja u Banjoj Luci, gdje se u parku Mladen Stojanović okupilo oko 2.000 učesnika – saopćili su.

Dodaju da je policija, u popodnenvnim časovima, u skladu sa zakonom propisanim ovlaštenjima, kontrolisala organizovan prevoz putnika i odbacuju “zlonamjerne komentare pojednih medija da se radi o matletretiranju”, prenosi Faktor.

– Ovom prilikom pozivamo medije na objektivno informisanje javnosti, te autore tekstova da poštuje osnovne principe novinarstva, a to je tačnost i istinitost, kao i provjerenost informacija – saopćeno je.

Inače ovo su drugi po redu veliki protesti opozicije u RS-u nakon Općih izbora koji se večeras održavaju u centru Banje Luke. Hiljade građana uz lidere opozicije skandira protiv SNSD-a i njegovog predsjednika Milorada Dodika.

Iz Parka Mladen Stojanović u Banjoj Luci, gdje je bilo mjesto okupljanja, građani su u dugoj koloni krenuli prema Trgu Krajine, gdje će im se obratiti Jelena Trivić i još devet lidera opozicije.

Na čelu kolone je transparent “Neće ti proći”, prenosi Klix.ba.

Šetnja i skup protiče mirno, a i organizatori su prije polaska upozorili okupljene da se mirno i dostojanstveno bore protiv izbornih krađa i prevara.

Lideri opozicije traže novo brojanje glasova na izborima za predsjednika entiteta RS jer tvrde da je njihova kandidatkinja Jelena Trivić brutalno pokradena. S druge strane, Dodik kaže da je “čisto pobijedio”.

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *