Nova sezona u Narodnom pozorištu Tuzla

Nova pozorišna sezona Narodnog pozorišta u Tuzli počinje danas dječijom predstavom „Snjeguljica i čudno ogledalo“ u režiji Midhata Kušljugića, a ulaznice za novu sezonu biti će jefitnije. Stav je to Uprave Narodnog pozorišta, uvažavajući aktuelnu situaciju koja se odnosi na redovna poskupljenja.

Ulaz za dječije predstave biti će 3 KM, a za odrasle 5 KM za reprizna i 7 KM za premijerna izvođenja. Pored jefitnijih ulaznica, novina u novoj sezoni jeste i mogućnost online rezervacije karata, što do sada nije bio slučaj.

Sedamdeset četvrta sezona počet će predstavom za djecu „Snjeguljica i čudno ogledalo“ u režiji Midhata Kušljugića koja se izvodi u 12 sati, ali i za stariju publiku predstavom Hamlet u režiji Zlatka Pakovića koja se izdvodi u 19 sati i 30 minuta. Za 10. oktobar planirana je premijera predstave „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ isto tako u režiji Zlatka Pakovića.

Ovim projektom Narodno pozorište u Tuzli pomoći će formiranju i uspostavljanju pozorišne umjetnosti u Krajini. Pokrenute su i inicijative da se oformi i profesionalno pozorište koja će rezultirati predstavama vlastite produkcije.

U novembru u Narodno pozorištu su planirani pozorišni dani na čijoj pripremi se radi, a do kraja godine očekuje nas i premijera predstave Djelidba u režiji Miralema Zubčevića i premijera dječije predstave „Mačak u čizmama“.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *