Milan dobio novog vlasnika za 1,3 milijarde eura

Milan je u protekloj sezoni napokon uspio da osvoji titulu prvaka Italije, pošto je iza sebe ostavio najljućeg suparnika – Inter.

Sada je Milan i zvanično dobio i nove vlasnike, što se najavljivalo odavno, a kompanija RedBird danas je potpisala sve dokumente potrebne za preuzimanje kluba. Tako su preuzeli klub od Elliotta, a ugovor je potpisao Gerry Cardinale, prvi čovjek i osnivač američke kompanije RedBird, piše Sport Centar.

Podsjetimo, Elliott je “lešinarski fond” koji je klub sa San Sira kupio 2019. godine za nešto manje od 90 miliona eura, a sada je RedBirdu prodao većinski udio u klubu za 1.3 milijarde eura i još uspio zadržati 30% dionica u svom vlasništvu! Zaista nevjerovatan posao i nestvarna dobit za ovaj fond.

Prvi zadatak novih vlasnika je osigurati funkcioniranje postojećeg koncepta uređenja kluba, a to će napraviti tako što će direktorima Paolu Maldiniju i Rickyju Massari ponuditi nove, poboljšane i dugogodišnje ugovore.

Jedan od glavnih ciljeva jeste i pokrenuti priču oko izgradnje novog stadiona, za šta vlasnici smatraju da je glavni preduslov za rast Milana u budućnosti. Žele potpuno novi stadion koji će biti samo Milanov.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *