Danas pretežno oblačno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena na području Krajini i na jugoistoku Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 0; Bihać, Sokolac, Srebrenica 8; Prijedor, Sanski Most 9; Gradačac, Široki Brijeg 10; Banja Luka, Bijeljina, Zenica 11; Livno, Tuzla 12; Bugojno, Grude 13; Mostar, Sarajevo 14; Neum 17; Trebinje 18;

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivnije padavine na jugu. Prije podne kiša uglavnom u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a poslije podne u cijeloj zemlji. Prema kraju dana ili tokom noći očekuje se prestanak padavina. Vjetar umjeren do jak, uglavnom, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *