Prijepodne kiša, poslijepodne prestanak padavina

Jutros je našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Livno, Sarajevo i Sokolac 1, Bugojno 2, Jajce 3, Gradačac i Tuzla 4, Bihać, Srebrenica i Zenica 5, Banja Luka, Grude, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 6, Neum 9 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini jutro i prije podne, oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana, postupan prestanak padavine i djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjevernog smijera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

Padavine i neuobičajena hladnoća negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku, pojačan osjet hladnoće također bi mogao uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama, ponajviše hroničnim bolesnicima sa plućnim i ishemijskim problemima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, te posvetiti pažnju odijevanju. U drugom dijelu dana, opšta slika će biti nešto ljepša, uz djelimičnu stabilizaciju i manje izraženu naoblaku

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *