Ukida se i posljednja veza Rusije s EU: Obustavlja se željeznička linija kojom su Rusi bježali od Putina

Finska željeznička kompanija u vlasništvu države je najavila da će prekinuti sve usluge prema i iz Rusije, piše finska javna televizija YLE.

Na tisuće Rusa pobjeglo preko granice: ‘Ozbiljno su ugrožena prava građana, praktički je uvedeno ratno stanje‘. Iz tvrtke VR su za list Kauppalehti kazali da su spremni obustaviti promet Allegra ako vlada odluči da je to nepotrebno.

U petak je Helsingin Sanomat javio da je ministrica Tytti Tuppurainen kazala VR-u u četvrtak da promet vlakom Allegro u Rusiju više nije prikladan.

Direktor putničkog prometa tvrtke VR Topi Simola je rekao da su dosadašnje vladine instrukcije bile da vlak nastavi s dosadašnjim radom kako bi se osigurao pristup Finskoj zbog Finaca koji se vraćaju u domovinu. Kako su zračne linije bile ukinute, Allegro je bio jedina preostala poveznica.

Odluka vlade znači da Allegro više nije prikladan, kazao je Simola.

Proteklog mjeseca su vlak masovno koristili i Rusi u namjeri da napuste zemlju.

Zadnji vlak na liniji će voziti sljedećeg ponedjeljka. U nedjelju će voziti samo jutarnji vlak, a popodnevni je ukinut, prenosi Jutarnji.

Iz Finske su nekad kretali i noćni vlakovi, ali to je ukinuto za vrijeme pandemije. VR je ponovno pokrenuo Allegro početkom 2021. s reduciranim brojem vožnji. Otad su samo potpuno cjepljeni Finci i ruski građani smjeli koristiti vlak, piše YLE.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *