Izdvojeno: Najprije pokažimo “snagu Tuzle” u ledenim učionicama OŠ “Miladije”

“Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozvao je građane na skup podrške Ukrajini i miru u Evropi i BiH, kazavši “pokažimo snagu Tuzle”, objavljeno je uoči mitinga koji je jučer održan na Trgu slobode.

S tim u vezi prenosimo mini-osvrt analitičara i kritičara Derviša Čička, objavljenog na njegovom FB profilu.

Bavljenje nategnuto prioritetno “krupnim” međunarodnim političkim temama, na uštrb sasvim konkretnih životnih potreba običnog svijeta i njihove djece, uvijek pokazuje manjak empatije spram stvarnog života, a višak samoprojekcije sopstvenog  klovnovskog značaja u “svjetskoj historiji”.

okupljanje roditelji ucenici os miladije problemi grijanje ucionice tuzla
Roditelji su se u znak protesta okupili ispred škole

Hladne učionice u OŠ “Miladije” imaju neuporedivo veći dosegljiv negativan historijski značaj za promrzlu djecu iz Miladija od bilo čega drugog.

Jednostavno, nesreća Ukrajine je epski ogromna i njeno otklanjanje nije u našim rukama i javna podrška Tuzlaka je važan humanistički stav.

Ali, hladni zidovi učionica u Miladijama su u našim rukama, baš onoliko koliko su ti isti zidovi, debeli ili ne, u nadobudnim političkim lokalnim glavama “svjetskih političara” zaglibljenih u blato provincijalizirane samopromocije ničim traženog snobizma. (Derviš ČIČKO)

Podijeli

6 0 komentara

  1. pisac u pokušaju, ratni referent i podrumaš Jasmin I. pokazao je totalnu nebrigu za Miladije, jer naprosto, tu narod listom lobotomično glasa za njega i njegove aparatčike… Leminzi ne kažnjavaju lažnog sdpovca i rezultat je ovo

  2. A da probamo ovako – boli Dzasmina sfinga (citaj briga…) za Miladije, Moluhe,, Solinu, Skojevsku,…..za svako naselje ili gradski kvart van poteza Brcanska-Stupine-Pozoriste….nadam se da ce sljedeca vlast biti bolja, a mogao bi i ti, Dervise, da se kandidiras kao nezavisni, imao bi moj glas….

    • Izvini ali nije u pitanju samo zapustenost tih “perifernih” mjesnih zajednica. I ti pobrajani kvartovi su zalosni, prljavi, neuredjeni, infrastruktura se raspada. Mozda nemaju ovakvih problema sa grijanjem i sl., ali svakako nisu nesto cime bi se neko mogao hvaliti.

  3. Nažalost, politika nebrige Gradske uprave nije usmjerena samo prema tzv. perifernim i rubnim Mjesnim zajednicama. Radi se o neshvaćanju interesa i stvarnih, praktičnih potreba Grada u cjelini: deklarativna frazerska socijaldemokratska ubleha i prazne multi-kulti oblande su odavno pojele same sebe. Razvojno-ekonomski i komunalno smo degradirani, zaostali i inovativno prazni i potrošeni. To je Tuzla danas, i teško da smo zbog toga sretni, a još manje zadovoljni. Sadašnja tuzlanska vlast, čija god da je i kakve god su joj želje, nije više u stvarnoj službi Tuzlaka. I treba da “kontrolirano ode” u interesu svih, što prije, to bolje.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *