Jakirović: Na Tušnju svaka taktika pada, ko se bolje prilagodi!

Zrinjski u nedjelju gostuje Slobodi u utakmici 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Plemići su još bliže tituli prvaka naše zemlje.

Mostarski klub je pobijedio Radnik u prošlom kolu (4:1), dok je Tuzla City jučer remizirala sa Širokim Brijegom (2:2), tako da sada prednost Plemića iznosi 16 bodova.

“Malo smo jučer osluškivali šta se događa, poslije smo pogledali sažetak i vidjeli na čemu se igrala utakmica. Čak, iznimno efikasna utakmica, s obzirom na uvjete koji su nenormalni. Dobro je za nas. Otišli smo još dva boda gore. Sigurno da nas to veseli uoči izazova koji su pred nama”, rekao je Jakirović za Zrinjski TV,  prenosi SC sport.

Trener Zrinjskog još jednom je istakao teren stadiona Tušanj, koji je u katastrofalnom stanju.

“Svaka taktika pada u vodu. Ko se bolje prilagodi. Nemamo nikakvu prednost što se tiče neke igračke kvalitete, jer će biti sve do toga ko se bolje adaptira. Morat ćemo dobro razmisliti i odlučiti koji su to momci koji će to iznijeti. To je čista borba za loptu, duel… Sve ostalo je nevažno”, kazao je Jakirović.

Hrvoje Barišić nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona, kao alternative tu su Marin Magdić i Ivan Marić. Magdić je već dva puta igrao na Tušnju.

“Od Tušnja do Tušnja, već sam mu rekao jučer. Imamo Marina i Ivana. Odlučit ćemo još ko će igrati. Naravno da je Magdić bliže jer je duže s nama. Zna šta ga čeka, ima iskustva. Ima vremena do nedjelje, pa ćemo odlučiti ko će to biti”, dodao je 45-godišnji stručnjak.

Jakirović je u Kupu protiv Slobode na Tušnju igrao sa tri igrača u zadnjoj liniji.

“Zavisi da li ćemo ponovo igrati tako. Vidjet ćemo teren kada dođemo gore. Mada, nemamo šta gledati. Sve je moguće. Ne mislim odstupati od naše postavke. Od sistema 4-2-3-1. Mislim da ćemo tako igrati”, istakao je trener Zrinjskog.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *