Utakmica Tuzla City – Široki igra se na Tušnju u ponedjeljak

Gradski stadion Tušanj će u ponedjeljak biti domaćin utakmice Tuzla City – Široki koja se igra u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

U povodu najavljene utakmice danas je održana press konferencija na kojoj je Stručni štab Tuzla Cityja prezentovao svoja očekivanja i kakvu igru možemo očekivati.

„Jedna zahtjevna i teška utakmica, ekipa koja nam je nanijela prvi poraz u jesenjem dijelu prvenstva tako da su nam ostali dužni u tom dijelu prvenstva. Jedna mlada ekipa koja dolazi na Tušanj da igra, neće doći tek onako”, rekao je Selver Ahmetović, trener FK Tuzla City.

Ahmetović se osvrnuo i na prethodne dvije utakmice, jedne sa nastavka prvenstva i jedne iz Kupa BiH, u kojima je ekipa Tuzla Citija poražena.

“Svaka ekipa je pod moranjem i svaku utakmicu igra na pobjedu. Što se tiče otvaranja i kup utakmice, mi smo željeli više, a nije nas ni sreća pogledala, a ekipa Borca je imala taj kontra napad, zabili su nam gol. Ništa još nije gotovo, vidjet ćemo šta će tamo desiti u revanšu” rekao je Ahmetović

Kada je riječ o spremnosti ekipe i atmosferi koja vlada unutar klub spremni su da daju maksimum i da ostvare pobjedu na domaćem terenu.

“Široki je kvalitetna ekipa, nema veze što su kao i mi smo otvorili loše sezonu. Svaki dan radimo na svojim grešakama i dobrim stvarima i očkujemo jednu tvrdu utakmicu. To govorim i zbog katastrofalnim uslovima za igru i nadam se da će što prije stadion Tušanj biti boljem izdanju. Imamo jako dobru igru i ne možemo to uvijek prezentirati – rekao je prvi strijelac ekipe Sulejman Krpić.

Podsjećamo, utakmica Tuzla City- Široki igra se u ponedjeljak sa početkom u 15 sati. (rs)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *