Četvrtfinale Kupa BiH: Tuzla City na Tušnju poražen od Borca (Foto)

Golom Tonija Jovića u 29. minuti susreta banjalučki Borac je danas na Tušnju, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u nogometu, pobijedio Tuzla City (1:0) i pred uzvrat za dvije sedmice u Banjoj Luci stekao prednost za plasman u polufinale ovog takmičenja.

Prvu veliku priliku imali su domaći u 12. minuti, ali je Mešinović šutirao pored gola Borca nakon što je sam istrčao ispred golmana Pavlovića.

Potom je u solidnoj šansi na drugoj strani bio Kujundžić u 23. minuti, ali veoma mlako je šutirao iskosa u Brajlovića.

Banjalučani dolaze do vodstva pet minuta kasnije. Ubacio je u šesnaesterac Vojnović, Nukić loše procijenio let lopte koja je došla do Jovića, a krilni napadač Borca bio neumoljiv za 0:1.

Zatim je Nukić u 36. minuti imao priliku da se iskupi, ali je pucao pored gola gostiju. Također je i Mešinović u šansi u nadoknadi, ali puca opet pored gola. Ostalo je 0:1 do odlaska ekipa na odmor.

U drugom dijelu izmjenjivale su se prilike na obje strane. Nekoliko šansi za Borac propustio je realizirati Vušurović, dok je dva Krpićeva pokušaja glavom, u vrlo dobrim situacijama, ukrotio Pavlović.

Sulejman Krpić je imao izvrsnu priliku i osam minuta prije kraja susreta, ali je glavom šutirao pored gola Borca.

Kako se meč primicao kraju, igrači Tuzla Cityja su vršili sve veći pritisak, ali nisu uspjeli izjednačiti. Čak je Borac mogao udvostručiti prednost kada se nakon kontranapada Moraitis našao oči u oči s Brajlovićem, ali kao pobjednik u tom duelu je izašao golman domaćih. Tako je ostalo 0:1 do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Revanš se igra u Banjoj Luci 16. marta.

Tuzla City – Borac 0:1 (Jović 28’)

Stadion Tušanj. Glavni sudija: Admir Musić (Sarajevo).

TUZLA CITY: Brajlović, Nukić, Mehidić, Morris, Čeliković, Karjašević (Gavrić), Doffo, Mehanović (Mišić), Mešinović (Nsue), Džafić, Krpić.

BORAC: Pavlović, Kujundžić, Vojnović, Cucin, Bošnjak, Molls (Subić), Begić, Meleg (Ćorić), Vušurović (Popara), Jović (Moraitis), Lukić. (SCS, TL – Foto: Darko Zabuš)

 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *