Promovisan 861 diplomant i magistar nauka tuzlanskog Univerziteta

U protekla dva dana zbog epidemiološke situacije na fakultetima u Tuzli upriličeno je promovisanje diplomanata i magistara nauka. Svečanom dodjelom diplome promovisana su 753 diplomanta i 108 magistara, koji su tokom akademske 2020/21 diplomirali ili magistrirali na jednom od 13 fakulteta Univerziteta u Tuzli. Na Filozofskoom fakultetu u Tuzli promovisano je 107 diplomanata i 19 magistara.

”Nadamo se da će zapravo svi ovi mladi ljudi koji će primiti diplome ostati u BiH, a vjerujem da će i oni biti uzor nekome da odabere Filozofski fakultet, odnosno Univerzitet u Tuzli jer su i oni vjerovatno pri odabiru studija imali nekog ko im je bio uzor nekog učitelja, novinara nekog kome su se potajno divili i čije su stope pratili i nadamo se da će oni nekome biti uzor i da će oni zapravo biti budući lideri koji će graditi BiH i Tuzlu”, kaže Nihada Delibegović – Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta UNTZ.

Većina onih koji su završili ovo poglavlje života, iako znaju kakva je situacija u našoj zemlji za sada nemaju namjeru napuštati njenu teritoriju.

”Planirala sam i ja što duže ostati jer mislim da leži na nama mladima taj neki dug koji moramo isplatiti jer ovdje smo krenuli sa svojim studiranjem i mislim da treba da se dokažemo ne samo na Univerzitetima već i na profesionalnom polju. I da je vrijeme da ulažemo u sami i sebe tako da možemo i sebe pronaći na profesionalnom polju u BiH”, navodi Šejla Džindo, bachelor žurnalistike.

U okviru obilježavanja 45 godina Univerziteta u Tuzli u narednim danima bit će održana i promocija doktora nauka i devet zlatnih studenata Univerziteta. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *