Kup BiH: U fokusu mečevi na Tušnju i Grbavici, dva meča u TV prenosima

Sve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas, a mečevi koji privlače najviše pažnje igraju se na Tušnju i Grbavici.

Današnji program osmine finala Kupa BiH bit će otvoren utakmicom u Tuzli, gdje se sastaju Sloboda i Zrinjski. S obzirom da je ovo jedna od utakmica koje su u fokusu, osiguran je direktan prenos na Areni Sport.

Nakon toga, igra se pet utakmica u terminu od 14:30 sati, od kojih će se u dvije sastati premijerligaši, a to će biti u Trebinju, gdje će Leotar dočekati Borac, i u Bijeljini, gdje će Radnik ugostiti Široki Brijeg.

Omarska, koja ima velikih problema zbog korona virusa, dočekat će Igman na svom terenu. Domaćin je osigurao direktan prenos na zvaničnoj Facebook stranici.

Sloga iz Gornjeg Vakufa će igrati na svom terenu protiv Veležu, a još jedan duel će se igrati u ovom terminu i to u Gradačcu između Zvijezde i Posušja.

Za kraj današnjeg programa osmine finala odigrat će se dva meča u Sarajevu i to prvo jedan od derbija ovog dijela takmičenja u kojem se sastaju Željezničar i Tuzla City. Ovaj susret na Grbavici počinje u 16:30.

Posljednja utakmica je na Koševu, a Sarajevo će dočekati prvoligaša iz RS – ekipu Ljubića. Iz bordo tima su istakli da žele ponoviti igru i pristup iz utakmice protiv Modriče u šesnaestini finala koju su dobili sa 1:4. Klub sa Koševa uživo će prenositi utakmicu na Bordo TV platformi.

Kup BiH, osmina finala:

14:00 Sloboda – Zrinjski (Arena Sport TV)
14:30 Omarska – Igman (Facebook stranica Fudbalski klub Omarska)
14:30 Leotar – Borac
14:30 Sloga GV – Velež
14:30 Radnik – Široki Brijeg
14:30 Zvijezda Gradačac – Posušje
16:30 Željezničar – Tuzla City (Arena Sport TV)
17:30 Sarajevo – Ljubić (Bordo TV platforma) (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *