Pridružite se Socijalnom danu za naše srednjoškolce

Donosimo vam pozitivne i uzbudljive vijesti! Socijalni dan se vraća, a upravo Vi možete biti dio ove velike priče, kako za naš ASuBiH, tako i za srednjoškolce širom BiH!

Na Socijalni dan srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Na ovaj način, oni pomažu vršnjacima da realiziraju svoje ideje, dok im odlazak na radno mjesto doprinesi donošenju odluke o njihovom budućem zanimanju.

Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada, koji su snaga i moć današnjeg društva.

Socijalni dan ima nevjerovatne učinke:

● Povezuje poslodavce i potencijalne buduće zaposlenike
● Uči srednjoškolce radnoj etici i odgovornosti
● Promovira pozitivne primjere uspješnih firmi
● Poboljšava status srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini s ponosom poziva kompanije da 15. oktobra otvori svoja vrata srednjoškolcima i postane partner u implementaciji Socijalnog dana 2021. Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta i podržati nas, te dati priliku srednjoškolcima da grade sebe, svoja znanja i vještine.

Način na koji to možete uraditi jeste da obezbjedite radna mjesta srednjoškolcima vašeg grada kako bi oni proveli 8 sati radeći, te potencijalno zaradili svoje prve
dnevnice u minimalnom iznosu od 20,00 KM.

Prethodnih godina implementacije projekta imali smo priliku surađivati sa mnogima, te smo dobili podršku i od mnogih institucija i organa lokalnih uprava, a na državnom nivou od Sparkasse Bank, trgovačkog lanca Bingo i Crvena jabuka market.

Puni spisak partnera u posljednjoj godini implementacije projekta možete pogledati na sljedećem linku: Spisak-preduzeca-2019

Srednjoškolci zarađen novac doniraju u Fond Socijalnog dana, te na taj način podržavaju realizaciju ideja svojih vršnjaka širom Bosne i Hercegovine. Zadovoljstvo nam je istaći da je u periodu od 2016. godine do danas kroz Fond podržano više od 80 srednjoškolskih projekata!

ASuBiH je do sada implementirao četiri Socijalna dana! U posljednjoj godini implementacije radilo je 2094 srednjoškolaca/ki koji su stekli svoje praktično iskustvo u preko 892 preduzeća, te time osigurali sredstva u iznosu od 30.500 KM za Fond Socijalnog dana.

Ambicije za ovogodišnji Socijalni dan su još veće, gdje ćemo uz pomoć društveno odgovornih kompanija učiniti ga najboljim do sada, saopćeno je iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercefovini.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *