Uzvratni susret 1. kola EHF Cupa: “Solari” sami sebe izbacili (Foto)

Rukometaši tuzlanske Slobode poraženi su u uzvratnom susretu 1. kola EHF kupa od Bianco Monte Drame 1986 iz Grčke rezultatom 24:17 (12:9) i tako su se oprostili od daljeg takmičenja.

Neshvatljivo loša igra s puno tehničkih pogrešaka osvetila se, a činjenica da je Sloboda postigla 12 golova manje nego u prvom meču u Tuzli, dovoljno govori.

U prvom poluvremenu 9, u drugom osam golova premalo je da se nadigra vrlo borbena ekipa iz Drame koja je do kraja “grizla” ne bi li stigla do željenog ishoda, u čemu su u finišu susreta imali i malu pomoć sudija iz Rumnije.

Još da na golu nije bilo Mojsilova, koji je održavao rezultatsku ravnotežu (odbranio i dva “sedmerca”), te Ovčine koji je sigurno pogađao sa 7 metara, poraz bi bio ubjedljiviji.

Sve je nekako išlo po planu do 24. minute, uz stalno vodstvo domaćina, a u tom trenutku bilo je 9:8. U situaciji kada su mogli izjednačiti, gosti su prokockali zicer, a potom su primili tri gola zaredom i Drama je povela 12:8.

Mojsilov je zatim odbranio zicer, a Ovčina pogodio za 12:9.

Na početku drugog poluvremena naši igrači su došli na 12:10, a Grci ponovo odlaze na tri gola i drže tu prednost do 42. minute, kada su s tri gola uzastopce došli na nevjerovatnih 19:13 u 48. minuti, i to nakon što je Đorđević u napadu poklonio loptu za kontru i lagani gol.

Ništa igračima Slobode nije polazilo za rukom, kao da nisu imali krila, zabijali su se u zgusnutu odbranu domaćina. Vrlo malo je igrao Milkunić, Nikolić se izgubio, kao i Suhonjić, i u 51. minuti Drama prvi put stiže na +7.

Tri puta su Tuzlaci smanjivali na 6 golova, a u 59. minuti promašili su prazan gol, da bi 17 sekundi prije kraja primili gol za definitivni poraz – 24:17 i veliku radost domaćih igrača.

Kada se vidi lista strijelaca Slobode dovoljno govori o tome kako su zatajili neki od aduta ekipe Zorana Kastratovića.

Ovčina je postigao 7 golova, Đurović 3, Nikolić 2, dok su po jedan gol postigli Suhonjić, Bajraktarović, Đorđević, Bubić i Bečić. Mojsilov je upisao 8 odbrana.

U pobjedničkom sastavu Toskas je postigao 10 golova, V. Nikolić 7, a Papadopoulos 3, dok je golman Papazoglu upisao 13 odbrana.

U 2. kolo odlaze Grci i sastat će se s još jednom grčkom ekipom iz Atine, a Sloboda se okreće domaćem prvenstvu. Jedan od ciljeva “biti što duže u Evropi”, nažalost, nije ostvaren. Boravak je bio kratak, jer su “solari” faktički izbacili sami sebe! (M. Petrović – Foto: Screenshot)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *