Još neizvjesno hoće li SPC istrajati i ustoličiti Joanikija na Cetinju (Video)

Patrijarh srpski Porfirije krenuo je jutros sa sveštenstvom na Cetinje gdje je planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a demonstrantima koji to pokušavaju da spriječe policija je dala rok da se raziđu sa barikada.

Demonstrantima na barikadama kod Cetinja policija je poručila da im je skup neprijavljen i dala im je rok od dva minuta da se raziđu. Demonstranti su odgovorili uvredama i psovkama.

U Cetinjskom manastiru od 8.00 časova planirana je Sveta arhijerejska liturgija sa činom ustočičenja.

Tome se protivi grupa demonstranata tražeći da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira, ali policija ne namjerava da odustane od toga da uspostavi red na Cetinju i njegovim prilazima.

Kasno sinoć pojedini mediji su objavili da se odustalo od ustoličenja na Cetinju što je patrijarh Porfirije demantovao. Međutim, vijesti o ustoličenju na Cetinju se mijenjaju iz minuta u minut.

Ustoličenje mitropolita Joanikija po svemu sudeći biće odloženo!

Autobusi sa sveštenstvom koji su se uputili ka Cetinju, vratili su se u Podgoricu, prenose “Vijesti” i navode da se to vidi na video snimku koji je dostavljen njihovoj redakciji.

Policija je u Donjoj Gorici zaustavila autobuse i vratila sveštenstvo nazad. Odlazak je odgođen do daljnjeg.

Kako prenose mediji, najmanje četiri osobe povređene su jutros kada je grupa demonstranata, koja se protivi ustoličenju, više puta napala policiju na Cetinju.

 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *