Žižović zadovoljan igrom, Krunić čestitao Tuzlacima (Foto)

Trener Slobode Mladen Žižović bio je zadovoljan nakon nove pobjede svog tima, treće zaredom na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH.

Utakmicu protiv Leotara (1:0) na Tušnju prokomentarisao je slijedećim riječima:

– Na vrijeme smo postigli gol i u prvom poluvremenu kontrolisali utakmicu. Kasnije smo čekali svoju priliku iz kontri i polukontri. Zadnjih 15 minuta smo morali bolje da riješimo neke situacije koje su nam se otvarale pred golom Leotara. Zakomplikovali smo sami sebi, tako da ove utakmice koje dobijamo s jednim golom razlike moramo biti koncentrisani do kraja. Generalno, možemo biti zadovoljni prikazanim. Pobjeda je čista i zaslužena, bez ijedne mrlje. Ovom prilikom pozivam sve navijače Slobode da u sljedećoj utakmici protiv Širokog dođu u što većem broju i daju podršku ovim momcima – kazao je Žižović.

Branislav Krunic
Branislav Krunić, trener Leotara (Foto: Darko Zabuš)

Igrači Leotara nisu na gol Slobode uputili nijedan opasniji udarac, a pobjedu je Tuzlacima čestitao i trener tog tima, Branislav Krunić.

– Danas se Slobodi otvorila utakmica kako su oni htjeli. Iz jedne situacije su dobili jedanaesterac koji su iskoristili i onda je bilo teško igrati. Sloboda je također bila nošena ovom sjajnom publikom, nisu nam dali da se vratimo u meč. Nisu oni nešto ni vršili pritisak poslije gola, ali nam nisu dali ni da stvorimo prilike. Kontrolisali su utakmicu i zasluženo pobijedili. Čestitam im na pobjedi. Mi se okrećemo sljedećoj utakmici, prvoj domaćoj u novoj sezoni – rekao je Krunić.

Naredni protivnik Leotara u 4. kolu je Tuzla City, čiji susret 3. kola s Borcem u gostima je odložen zbog nastupa Banjalučana u Ligi Konferencije. (t)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *