Epilog sinoćnje nesreće kod kasarne: Povrijeđene dvije osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 23 sata dogodila u ulici Armije R. BiH u Tuzli, povrijeđene su dvije osobe prilikom slijetanja automobila sa kolovoza.

U nesreći je učestovao B.Đ. rođen 1997. godine iz Tuzle, koji je upravljao pmv. marke Mercedes.

U navedenoj saobraćajnoj nesreći vozač B.Đ. zadobio je povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar UKC Tuzla nije izjasnio, dok je saputnik J.H. rođen 1981. godine iz Tuzle, zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na UKC-u Tuzla, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere poduzeli su službenici PS Istok i OKP PU Tuzla.

Kako nezvanično saznajemo do nezgode je došlo nakon što je zbog neprilagođene brzine vozač izgubio kontrolu nad automobilom.

Osim policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK koji su obavili uviđaj na mjestu nezgode intervenisali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla koji su povrijeđenog vozača izbavili iz slupanog automobila dok je prvu pomoć vozaču i njegovom saputniku pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla nakon čega su iz prevezli u UKC Tuzla. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *