Na sjeverozapadu BiH oblačno, u ostatku zemlje vedro

Jutros je na krajnjem sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje, uglavnom, pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Bihać, Grude, Sanski Most 17; Ivan-sedlo 18; Bugojno, Gradačac, Zenica 20; Sarajevo 21; Tuzla 22; Mostar, Široki Brijeg 24.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 31, na jugu od 32 do 36 °C.

Biometeorološke prilike još uvijek su relativno nepovoljne. Blagi pad temperatura zraka neće bitnije promijeniti opštu sliku, stoga je i dalje neophodno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece. Također, prilikom boravka na otvorenom trebali bi umanjiti aktivnosti, izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Preporučljivo je pratiti aktuelne prognoze i izvještaje, te se ponašati se u skladu sa uputama nadležnih službi.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *