Rukometaši BiH počinju pripreme za odlučujuće susrete s Njemačkom i Austrijom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je okupljanje danas na Ilidži uoči posljednjeg ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u kojem će se sastati sa Njemačkom u Bugojnu, a potom i Austrijom u Grazu.

Potrebno je da bh. rukometaši ostanu neporaženi u jednoj od posljednje dvije utakmice kako bi ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

“Najveće očekivanje je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Dvije teške utakmice. U četvrtak je izuzetno teška utakmica protiv Njemačke, koja dolazi u kompletnom sastavu. Favorit je protiv svakoga, pa tako i protiv nas”, rekao je selektor Ivica Obrvan, te je dodao:

“Želja mi je da ostanemo na tragu prošle utakmice sa Austrijom, prije svega u pristupu, angažmana, koncentraciji i da tražimo u jednoj dobroj igri priliku za eventualni bod ili pobjedu, što bi nas odvelo na Evropsko prvenstvo”.

Selektor naše reprezentacije ističe da je težak zadatak pred Zmajevima.

“Bit će jako teško. Isto tako da kroz utakmicu, kako se bude budu razvijali rezultat i igra, budemo djelomično mislima za drugu utakmicu protiv Austrije, gdje će se definitivno odlučivati o poziciji dva ili tri. Fokus nam je da se što kvalitetnije u ova tri treninga pripremimo za te dvije utakmice”, dodao je Obrvan.

Obrvan će imati na raspolaganju sve igrače, a prvi trening će naši igrači obaviti ujutro.

(SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *