Dan “D” za Tuzlake: Pobjeda protiv Mladosti za “mirnije vode”

Nogometaši tuzlanske Slobode danas na Gradskom stadionu Tušanj, u okviru 27. kola PL BiH,  dočekuju ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja.

Trener Mladen Žižović je na konferenciji za novinare ovu utakmicu okarakterisao kao “najvažnijom u sezoni”, ali valja reći da zbog blijedih izdanja “crveno-crnih” i velikog broja poraza, svaka utakmica je utakmica sezone.

No, kako prvenstvo odmiče, Slobodi unatoč porazima (čast izuzecima) osmijeh na lice izazivaju porazi drugih suparnika iz “donjeg doma”. Pa se tako, kao što je napisao jedan naš čitalac, može dogoditi da ekipa ostane u PL, ali ne zato što pobjeđuje, nego što drugi gube. Ako je najvažniji cilj klupske uprave ostanak u ligi, onda se takvim uspjehom ne treba hvaliti, nego se treba zahvaliti “gubitnicima” iz zone ispadanja.

Zato, ako se ciljevi žele ostvariti svojim trudom, onda se to radi pobjedama, pa je tako i današnja utakmica Slobode protiv Mladosti s imperativom osvajanja tri boda i ulaska u nešto mirnije vode do kraja prvenstva.

_ Danas nam je veoma bitna utakmica, tačnije najvažnija je u ovoj sezoni. Protivnička ekipa je u dobrom ritmu, mladi su, energični i predvođeni iskusnim Dedićem. Pokušat ćemo zaustaviti njihove najbolje igrače i doći do ključne pobjede. Ekipa se dobro pripremila i nadam se da će nam se to isplatiti – rekao je Žižović na konferenciji za novinare, dodavši da je do kraja prvnstva ostalo sedam kola i da, faktički, njegova ekipa sudbinu drži u svojim rukama.

Sličnog optimističnog stava je i prvotimac Fedor Predragović.

– Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica, igramo na našem terenu i mislim da uz pravi pristup i maksimalnu angažovanost možemo doći do pobjede – objasnio je Predragović.

Utakmica FK Sloboda – FK Mladost DK igra se danas na stadionu Tušanj s početkom u 15 sati. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *