Sarajevo drugi finalista Kupa BiH: Grube greške koštale Tuzla City

Nogometaši Sarajeva drugi su finalista Kupa BiH nakon što su danas na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu pobijedili ekipu Tuzla Cityja rezultatom 3:1 (0:0).

Sarajlije su trijumfovale i u prvoj utakmici na Tušnju (1:0), tako da s dvije pobjede u polufinalu idu u finale gdje će se sastati s Borcem koji je danas pobijedio Klis  2:1 (prva utakmica 4:1).

Današnja utakmica imala je neobičan ishod, jer je do 76. minute ekipa iz Simin Hana djelovala bolje, a od 54. minute vodila je 0:1 golom Brkića. Tuzlaci su do tada imali posjed lopte od 69 posto i u najgorem slučaju bili su na pragu iznenađenja.

A onda je u dvije minute došlo do preokreta zahvaljujući grubim greškama odbrane Musemićevog tima, prije svega golmana Azira Muminovića.

Kao i protiv Mladosti, on je u 76. minuti nepotrebno istrčao izvan svog 16-erca u pokušaju da zaustavi Mešanovića. Ovaj ga je prevario, golman gostiju je otišao u prazno, a napadač Sarajeva nije imao problema da loptu pošalje u prazan gol i postigne svoj prvi gol od dolaska na Koševo – 1:1.

Samo dvije minute kasnije Hebibović je na spavanju uhvatio tri odbrambena igrača Tuzla Cityja, ovoga puta Muminović nije pošao u susret, a možda je trebao, i igrač Sarajeva bez poteškoća postiže drugi gol.

Iako je Musemić u igru ubacio u igru Ubiparipa i Džafića, ništa nisu uradili, nego su iz nove kontre primili u 84. minuti i treći gol, a strijelac je bio Velkoski.

Tako je dobra prilika da se plasiraju u finale, a time i u Evropu, propala za ekipu iz Simin Hana, a sve su prilike da će ostati kratkih rukava i u prvenstvu BiH.

Finale Sarajevo – Borac igra se 27. maja. (mp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *