U Sarajevu jučer dvije oružane pljačke, novac otet iz prodavnice i benzinske pumpe

U Sarajevu su se jučer desile dvije oružane pljačke. Opljačkana je prodavnica “Mercator” kao i benzinska pumpa “Gazprom”.

U 17.50 sati, policija je obaviještena da je u ulici Jovana Bijelića, općina Centar, izvršeno razbojništvo nad uposlenicama u prodavnici “Merkator”.

Tom prilikom je nepoznato lice uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca te se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

Osim toga, u 04.30 sati policija je obaviještena da je u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, izvršeno razbojništvo nad uposlenicima na benzinskoj pumpi “Gazprom” Sarajevo.

Tom prilikom je nepoznato lice uz prijetnju oštrim predmetom otuđilo određenu sumu novca i cigareta, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O tome je, također, obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca. (Klix)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *